06.05.2024

Moravský pohár je doma!




V neděli 28. dubna jsme vyrazili na utkání s druhým moravským soupeřem, společenstvím Olomouc-Zlín. Po dopoledním tréninku, který byl ve slušném tempu a lehkém obědě, jsme v dobré náladě dorazili do Olomouce, která si nadělila "víkend rugby" a po sobotním turnaji žáků, nedělním turnaji dívek a žen, měl právě zápas juniorů uzavřít víkendový ragbyový program. Opět jsme museli improvizovat se sestavou, protože jsme zase posbírali pár omluvenek, ale nakonec jsme to zvládli. Absolutorium si za putování sestavou vysloužil Janek Svrčina, který začal na křídle, pak se přesunul na rváčka a po zranění Filipa Polocha skončil v první řadě a všude hrál parádně.

Průběh zápasu byl, bohužel opět tradiční, kdy jsme prvních 15 minut nechali hrát prakticky jen soupeře a trénovali obranu. Ta nám naštěstí docela jde, takže po patnácti minutách bez balónu jsme prohrávali jen 5:0. Tento stav, krátce po inkasovaných bodech, překlopil na naši stranu rychlým průnikem středem obrany právě "cestovatel" Janek, takže Marek Helebrant neměl s konverzí problém. Do poločasu přidal ještě jednu pětku Mates Sodomka a Marek Helebrant se s konverzí opět nemýlil. Poločas 5:14 byl za očekáváním, i vzhledem k tomu, že první půlku jsme hráli za silné podpory větru, které jsme bohužel nedokázali využít.

Po přestávkovém trenérském fénu jsme očekávali zlepšení, které však nepřišlo a tak jsem
se druhou půlkou po sérii individuálních chyb protrápili k hubené výhře 12:21. Takže  jediným pozitivem, je návrat "Itala" Tibora Svídy do sestavy. Teď máme o víkendu pauzu, kdy zkusíme na matný výkon zapomenout a budeme se připravovat na utkání s Tatrou.