26.04.2024

Mor, neštovice, Ostrava!!!




Dva týdny po pražské anabázi jsme se vydali zcela opačným směrem, a to na sever do Ostravy. My muži jsme údajně vizuální požitkáři (dámy prominou, ale ať se snažím sebevíc, hermafrodit ze mě asi nebude). Zatímco minule byl zmíněn Alcron a tomu odpovídaly i výhledy, v Ostravě je to v tomto ohledu krmě střídmá, řekněme že odpovídá osmdesátkovýmu lepeňáku, který děti nosily jako svačinu na ZDŠ Leningradská. 
 
Počasí po cestě nám navíc dávalo jasně najevo, že na severu nejsme vítáni. Déšť, pocitová teplota celé 2 stupně, větší rozdíl mezi turnajem dva týdny zpět a minulou sobotu snad ani nemohl být. 
 
Domácí stadion už se pár desítek let rozpadá a letos tomu ostravští nasadili korunu tím, že pro jistotu nechali dětem volně k dispozici obří kladivo. Trochu to připomínalo situaci na jaře 1969, kdy soudruzi nechali po vyhraném hokejovém zápase mezi ČSSR a SSSR hromadu dlažebních kostek na Václaváku před Aeroflotem! A děti samozřejmě nelenily a jaly se přesvědčovat o tom, zda-li se jim podaří ruiny tribun dodělat. Nebo možná vyráběli zlato, kdo ví! Na stranu druhou jen tady je možné, že nedaleká kavárna, kde obsluhují hendikepovaní, se honosí jménem Café Mentál. Prostě Ostrava!!! Ale my jsme natolik velkorysí, že jezdíme i do těchto koutů republiky, protože jak říkají Bob s Bobkem, jeden dobrý skutek je lepší než prášek na spaní! A kde jinde si člověk dá panáka za třicet!
 
Nicméně přes to přese všechno bylo hřiště způsobilé, děti natěšené a účast, jak to tak první 2-3 týdny na Moravě bývá, hojná. Snad to vydrží až do května, když máme tááák dlouhou sezónu!:) 
 
Turnaj byl rozlosován do skupin Major a Basic a tak si všechny děti zahrály plus minus s týmy podobné úrovně. Ve skupině zkušenějších se nám skvěle dařilo rozvíjet útoky a spolupracovat, nicméně obrana byla tentokráte naší Achillovou patou a tomu odpovídal i počet obdržených pětek v utkáních s Akademií a Dragonem. Pozitivem byla určitě snaha všech zúčastněných o co nejlepší hru a úsměvy po vydařených akcích.
To stejné platí i pro tým Black, který bojoval ve skupině Basic. Děti se překonávaly a sázely jednu pětku za druhou, zkoušely skládat, spolupracovat a dělat vše co trénujeme. V této skupině byly výsledky hodně divoké, rozhodně bylo na co se dívat! První turnaj s námi absolvoval Oliver a hned několikrát položil, k čemuž mu gratulujeme a jako obvykle připomínáme taxu za tento počin, stavebnici LEGO:-) 
 
Přibližně po čtyřech a půl hodinách jsme dohráli a následně se jen čekalo na ostatní kategorie. Proběhlo tradiční vyhlášení, děti rozebraly sladkou odměnu a konečně jsme se mohli převléct ze zabahněných dresů a termo prádla. Vzhledem k slabší účasti na následujících trénincích jsme asi nedovezly všechny zdravé, holt tentokráte to bylo po všech stránkách náročné a myslím si, že ty tři vykřičníky za nás trefně shrnula česko-americká golfistka Jessica Korda :-) 
 
Tuto sobotu zajíždíme do bývalého hlavního města Moravy, do Olomouce, což je skoro za rohem, přijeďte nás podpořit!
 
Rugby zdar!
 
Foto: Zuzka Mládková, Miloš Sochor