09.06.2024

Vicemistři U12!




Letošní sezóna byla opravdu parádní. Na celostátních a mezinárodních turnajích jsme drželi pevně stříbrnou pozici, a bylo tomu tak i na MČR v Říčanech, kam jsme jeli s jasným cílem odvést do Brna medaile. Povedly se opět stříbrné, což považujeme za úspěch a zároveň závazek do budoucích let, kdy se mládežnické RCB musí držet na bednách!

V Říčanech nám celý den pršelo, ale trávník byl celý den v top formě. Dopolední skupina nás zahřála a posunula do odpolední, finálové, kde jsme si hravě poradili se soupeři z Petrovic 6:0, kdy jsem však od stavu 3:0 nepočítal a podepsal do zápisu 5:0, sorry jako.
Další zápas byla pořádná rubačka s Pragou, kde vítězíme těsně 3:2 body z poslední akce, kdy se Matouš odhodlal prokličkovat z pětimetrovky až k vítězství!

Poté přichází na řadu Tatra, kterou jsme víceméně nepustili celý zápas na naši půlku hřiště, ale ani soupeř nás nenechal pokládat pětku za pětkou a tak vítězíme 1:0, kdy v druhém poločase Alex zaznamenal chybu soupeřova postavení při mlýnu, klepl si na spoluhráče, aby mu šel do podpory a vydal se vstříc “stříbrné” pětce.

Poslední zápas s Říčany bylo jasné, že se hraje o zlato. Říčany celou sezónu hrají skvělé ragby a i ve finále potrestali každou menší chybu. Výsledkem byla prohra 4:1 (poločas 2:1).
I přes prohru byla na našich tvářích patrná radost z medailového umístění.

Hráči a hračky hráli parádní ragby a nemáme se za co stydět (kromě menšího úletu naši ranařky Agáty, která kromě odhazování soupeřů vypustila do světa hlasitou a upřímnou nadávku, kterou nelze publikovat, ale všichni přítomni si ji budou pamatovat až do konce světa a já ještě pět let po něm).

Sice nás čekají ještě dva turnaje, ale MČR považuji za vrchol sezóny, kvůli kterému jsme tvrdě makali a mise byla úspěšná!

Jsem hrdý na naše chlapce a dívky, jakým způsobem reprezentovali naše barvy.

Věřím, že jsou to základy dalších úspěchů našeho klubu!

AVE RCB