28.07.2024

Obrovský úspěch našich juniorek




První červencový víkend odehrály naše juniorky Klárka, Bea, Eliška, Sára a Valča v dresech reprezentace U18 Mistrovství Evropy 7s ve Štrasburku.

Holky začaly v pátek důležitou výhrou proti nepříjemné Belgii, která nás stejně jako loni dost potrápila. V sobotu ráno přišlo na zahřátí, v usilovném dešti, jasné vítězství na Polkami a čekal nás zápas proti favoritkám ze Španělska. Holkám utekl začátek a přes vyrovnaný průběh prohrály 19:5. Boj o vše, na promáčeném hřišti proti Irkám, holky otočily k výhře 15:12. V tomto zápase se ukázala úžasná bojovnost a sebedůvěra celého týmu.

V neděli dopoledne jsme poměřili síly s nejlepším týmem Evropy, domácí Francouzky nedaly holkám šanci, ale jen zápasy proti takto silným soupeřkám nás posunují výš. Zbývalo porvrdit celé snažení v posledním utkání s Portugalskem. Holky nechaly nervozitu v šatně a přejely soupeřky 36:0.

To, v co jsme tajně doufali, se vyplnilo, naše juniorky obhájily loňský bronz a jsou třetí na ME 7s Championship!

Všechny bystrcké hráčky patřily výkony i odehraným časem k hlavním oporám týmu. Děkujeme za vzornou reprezentaci bystrckého rugby a přejeme další sportovní úspěchy.

Rugby zdar a dívčímu zvlášť