03.09.2024

Muži vstoupili úspěšně do podzimní sezóny




První utkání podzimního poháru jsme odehráli na domácí půdě s pražskou Tatrou U23. V utkání jsme začali tlakem, který jsme ale nevyužili na maximum. Sice jsme se ujali vedení, ale i díky spoustě špatných rozhodnutí a technických chyb jsme následně zadělali na drama. Po dvaceti minutách hry soupeř převzal otěže hry a poločas jsme poslední akcí prohráli 13:14.

Ani v druhé půli jsme se nedokázali ze začátku dostat dohry, postupem času ale narůstal náš tlak a přibývaly body. Po vyloučení našeho hráče jsme hráli zbytek utkání ve 14i hráčích, Tatra tlačila, měla i spoustu trestných kopů, ale naše obrana fungovala na jedničku a výsledkem byla výhra 20:17

Druhý zápas jsme odehráli ve Zlíně. Začátek nám utekl, takže soupeř se dostal do vedení už v 6. minutě, po jednoduchém průniku útokové spojky naší obranou. Hráči se poté začali lépe koncentrovat na svůj výkon a hra se vyrovnala, ale poločas jsme i tak prohráli 14:8.

V druhé půli se náš výkon začal zlepšovat a gradoval ke konci, kdy výhru našeho týmu v poměru 32:26 zpečetil Alex Mišun.

Bohužel pořád nejsme v ideální sestavě, a proto doufám, že do příštího utkání, které hrajeme s vídeňským celkem kousek od Prátru, odjedeme v nejsilnějším složení. RC Donau máme totiž pořádně co vracet! Utkání sehrajeme 21. září.

Ragby zdar!