09.09.2024

Úspěšné a netradiční soustředění našich mládežníků




Jako každým rokem jsme i letos věnovali poslední prázdninový týden soustředění před náročnou sezónou. Vzhledem k stále rostoucímu počtu hráčů, jsme se letos rozdělili na tři části. Na domácím hřišti zůstaly kategorie U14 až U19 a holky.

Letošní soustředění jsme díky spolupráci s naším partnerským Rugby Parabiago klubem a nadací In Viaggio con Fede uspořádali jako otevřené pro zájemce ze všech moravských klubů. Na všech zúčastněných byl vidět značný pokrok, kterého pod dohledem italských trenérů dosáhli. S celou akcí jsme velmi spokojeni a těšíme se na příště.
 
Kategorie U12 absolvovala samostatné soustředění v Ujčově, které se stalo výjimečným díky návštěvě trenérů z Rugby Parabiago. Ti k nám dorazili na čtvrteční večerní trénink, který byl zaměřen na rychlou podporu a kontinuitu hry.
Italští trenéři připravili pro děti skvělý trénink, který je nesmírně bavil a přinesl jim nové zkušenosti. Trénink měl rychlé tempo a děti byly neustále v pohybu. Po něm následovala společná večeře, a italští trenéři s námi zůstali i na večerní program, během kterého proběhla prezentace zemí Six Nations.
Naši hosté dětem s nadšením vyprávěli o italském rugby, což děti dychtivě vstřebávaly. Na závěr nám trenér Ricci zazpíval svou oblíbenou italskou píseň. Všichni jsme si toto odpoledne a večer nesmírně užili.
 
Kategorie U8 a U10 tak absolvovala soustředění netradičně takříkajíc o samotě, bez starších plejerů. Našim útočištěm se staly Hartvíkovice, nedaleko Dalešické přehrady. Krásné hřiště s ubytovnou, vše obklopené lesy na konci vesnice, nám poskytly vše co jsme k tréninkům potřebovali. A chválíme i domácí, kteří se o nás starali velice dobře.
 
V rámci soustředění jsme absolvovali i výlet parníkem a pěškobusem do nedalekého Leteckého muzea, tedy spíš vrakoviště v Koněšíně. Děti si vše užili a dospělí vše přežili, ačkoliv snad vlivem neúčasti starších bojovníků jich letos vícero propadalo trudnomyslnosti, což na stranu druhou mělo pozitivní vliv na výšku hladiny nedaleké přehrady. Tipujeme, že se zvedla minimálně o centimetr. Nicméně i to patří k děstkému ragby a věříme, že se všichni vrátili hodně zocelení do dalších, nejen ragbyových, bojů.
 
RCB