01.10.2024

Se Spartou na Národním stadionu




V neděli 29. září jsme, vzhledem k počasí, vyrazili k teprve druhému podzimnímu zápasu U19 a to do Prahy, na Národní stadion na Markétě, kde nás čekala Sparta/Olymp.

Proti úvodnímu kolu s Dragonem, byly počty hráčů na sobotním předzápasové tréninku vyšší a atmosféra optimističtější. Takže jsme v neděli v 9 hod vyrazili v dobré náladě, včas, abychom byli na zápas ve 13 hod připraveni. Ve 12 hod jsme byli na Markétě nastoupení, přestože nás Gargamel trochu povozil po stověžaté, asi abychom z našich svěřenců  vychovávali komplexní bytosti s obecným rozhledem. K našemu velkému překvapení jsme zjistili, že nehrajeme ve 13, ale až v 15 hod, o čemž nás pořadatel jaksi zapomněl informovat. Tak jsme měli dost času podívat se na zápas Extraligy D mužů Olymp x Liberec bohatý na body, dát si něco k jídlu...

Pohodovou výletní atmosféru jsme si pak přenesli i do zápasu samotného, přestože jsme si před zápasem slibovali jak na Spartičku vlítneme. Opak byl pravdou, takže jsme se prvních 20 minut jen bránili. A abychom si to sami sobě udělali ještě těžší, tak kopáči nebyli schopni kloudně odkopnout z červené zóny do autu. Takže křídla a zadák soupeře sbírali kopy u lajn a zakládali nebezpečné útoky do rozhozené obrany.

Ve stejném trendu pokračoval i druhý poločas, který byl už herně vyrovnaný, ale bodově soupeř tahal za delší konec. Sparta, na rozdíl od nás, dokázala potrestat prakticky všechny naše chyby a skórovala, zatímco my jsme se o body vlastní nemohoucností dokázali vždy spolehlivě připravit.

Jsou to špatná rozhodnutí, špatná technika a bídná kondice, které nás brzdí. Takže jsme si domů odvezli porážku 29:12 a pocity máme stejné, jako bychom slovy klasika, místo na Markétu, jeli "do Prahy, do Podolí, do lékárny, do prdele mě vám je smutno!":-)

Neklesáme na mysli, víme kde nás tlačí bota a na tom budeme pracovat.